Добредојде, есен! Мислам дека не постои човек на светот кој не и се радува на есента. Таа свежина што ја носи есента после долгото топло лето заедно со нејзините златни бои ни создава некое убаво чувство на удобност и носталгија. Оваа сезона акцентот го ставаме на домашни брендови и рачни изработки. Повторно во продажба ги…

Добредојде, лето! Има нешто со доаѓањето на летото што не прави да се чувствуваме полесно и од пердув, забораваме на грижите и обврските и се препуштаме на уживањето. Оваа сезона имаме многу новитети. Повторно во продажба ги имаме нашите добро познати силиконски сетчиња за играње на плажа, меѓутоа овојпат под палката на Австралискиот бренд O.B….

Велигден за нашето семејство е време за магија. Време на повторно раѓање, растење и славење, да размислуваме за добрите работи и да одвоиме време да ги цениме оние околу нас. И со оглед на многу работи што се случуваат во светот во моментов, поважно од кога било е да се најде магија во секојдневието. Велигден…

Грижата на совест кај мајките е состојба која честопати се јавува дури и поради најобичните работи, како посветувањето време на себе. Пред и самата да имам дете, ова беше нешто кое никогаш не очекував дека ќе го доживеам, но потоа се уверив дека тоа доаѓа во пакет со мајчинството. Првото прашање кое треба секоја мајка…