Грижата на совест кај мајките е состојба која честопати се јавува дури и поради најобичните работи, како посветувањето време на себе. Пред и самата да имам дете, ова беше нешто кое никогаш не очекував дека ќе го доживеам, но потоа се уверив дека тоа доаѓа во пакет со мајчинството. Првото прашање кое треба секоја мајка…