Ноќта пред Божиќ во Земјата на Чудата

290,00 ден

Принцезата Срце, уште како дете му напишала писмо на Дедо Мраз што стигнало до него со огромно задоцнување, кога таа веќе станала зла Кралица на Земјата на чудата која мрази Божиќ. Но, Дедо Мраз, веќе тргнат на пат во санката со впрегнати ирваси, решава да ја исполни и оваа заборавена желба. Така започнува волшебната небесна авантура во стихови што завршува со прекрасен пресврт – Кралицата Срце се зарекува дека ќе биде љубезна и добра. „Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата“ е празнична сликовница за добрината и радоста.

2 на залиха

Опис

Принцезата Срце, уште како дете му напишала писмо на Дедо Мраз што стигнало до него со огромно задоцнување, кога таа веќе станала зла Кралица на Земјата на чудата која мрази Божиќ. Но, Дедо Мраз, веќе тргнат на пат во санката со впрегнати ирваси, решава да ја исполни и оваа заборавена желба. Така започнува волшебната небесна авантура во стихови што завршува со прекрасен пресврт – Кралицата Срце се зарекува дека ќе биде љубезна и добра. „Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата“ е празнична сликовница за добрината и радоста.

Карактеристика Вредност
Kатегорија Сликовници
Автор Кејт Хиндли, Карис Бексингтон
Издавач Арс Ламина
Возраст 3+ години
Јазик Македонски
Повез Мек повез
Година на објавување 2022
Број на страници 40