Аладин

200,00 ден

Добре дојдовте во Аграбах, градот на црната магија и на волшепствата…
Во овој град се сретнале Аладин, сиромашно момче бездомник и убавата Јасмин, принцеза која живеела
во палата. Штом jа видел Јасмин, Аладин се вльубил во
неа и оттогаш имал само една желба: да стане принц и
да jа побара за жена. Потоа іа пронашол волшебната
ламба во која живеел необичен дух.
Дали тој ќе му помогне да ја оствари својата желба?

2 на залиха

Опис

Добре дојдовте во Аграбах, градот на црната магија и на волшепствата…
Во овој град се сретнале Аладин, сиромашно момче бездомник и убавата Јасмин, принцеза која живеела
во палата. Штом jа видел Јасмин, Аладин се вльубил во
неа и оттогаш имал само една желба: да стане принц и
да jа побара за жена. Потоа іа пронашол волшебната
ламба во која живеел необичен дух.
Дали тој ќе му помогне да ја оствари својата желба?
Автор: Дизни
Издавач: Просветно дело | Јазик: Македонски | Година: 2013
Оригинален наслов: Aladdin | Корица: Мека