Сликовница – Бои, мои и твои

200,00 ден

Сликовницата „Бои, мои и твои“ е наменета за најмалите деца, за гледање, слушање и читање. За сè заедно, доколку децата веќе научиле, или за двете други нешта, доколку тие сè уште не научиле да читаат самите. „Бои, мои и твои“ подучува на осумте бои (зелена, црвена, портокалова, сина, жолта, виолетова, кафеава, розова) и на црната и белата поместени на крајот од „палетата“ на книгата, преку куси стихови-четиристишја, во кои токму конкретната боја е лирскиот херој. Едноставниот ликовен и поетски израз придонесуваат учењето, препознавањето и именувањето на боите да се совлада на игрив и забавен начин.

5 на залиха

Опис

Сликовницата „Бои, мои и твои“ е наменета за најмалите деца, за гледање, слушање и читање. За сè заедно, доколку децата веќе научиле, или за двете други нешта, доколку тие сè уште не научиле да читаат самите. „Бои, мои и твои“ подучува на осумте бои (зелена, црвена, портокалова, сина, жолта, виолетова, кафеава, розова) и на црната и белата поместени на крајот од „палетата“ на книгата, преку куси стихови-четиристишја, во кои токму конкретната боја е лирскиот херој. Едноставниот ликовен и поетски израз придонесуваат учењето, препознавањето и именувањето на боите да се совлада на игрив и забавен начин.

Оригинален наслов на книгата : Сликовница – Бои, мои и твои
ИСБН : 978-608-267-459-9
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 12
Димензии : 150х150
Корица : тврда