Жабата и глушецот

170,00 ден

Радосен, потрчал глушецот да најде конец. Барал, барал, па нашол и се вратил брзо кај жабата. Го врзала таа за ногата, па тргнале да ја препливаат реката. Но, кутриот глушец, не знаел што му спрема жабата!

5 на залиха

Опис

Радосен, потрчал глушецот да најде конец. Барал, барал, па нашол и се вратил брзо кај жабата. Го врзала таа за ногата, па тргнале да ја препливаат реката. Но, кутриот глушец, не знаел што му спрема жабата!

Изворник:
Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989.

Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

Илустрации: Катерина Николовска

Оригинален наслов на книгата : Жабата и глушецот
ИСБН : 978-608-247-806-7
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Либи
Број на страни: 28
Димензии : 210×210
Корица : мека