Лакомата мечка

170,00 ден

„Аман штрку, помагај“, му рекла мечката на штркот. „Ми се заглави една коска во грлово, никако не можам да ја извадам. Лисицата ми рече ти си бил мајстор и си знаел како да вадиш коски. Те молам како знаеш помогни ми.“

5 на залиха

Опис

„Аман штрку, помагај“, му рекла мечката на штркот. „Ми се заглави една коска во грлово, никако не можам да ја извадам. Лисицата ми рече ти си бил мајстор и си знаел како да вадиш коски. Те молам како знаеш помогни ми.“

Изворник:
Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989.

Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

Илустрации: Катерина Николовска

Оригинален наслов на книгата : Лакомата мечка
ИСБН : 978-608-247-807-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 28
Димензии : 210×210
Корица : мека