Војската на лавот

170,00 ден

Но, кога дојде мечката до магарето и до зајакот, прсна во смеа. „Зошто се смееш, мечко?“ праша лавот. „Да не не ти се допаѓа нешто мојава војска?“ Изворник: Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989. Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска Илустрации: Катерина Николовска

4 на залиха

Опис

Но, кога дојде мечката до магарето и до зајакот, прсна во смеа. „Зошто се смееш, мечко?“ праша лавот. „Да не не ти се допаѓа нешто мојава војска?“ Изворник: Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989. Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска Илустрации: Катерина Николовска

Автор: Билјана С. Црвенковска, Катерина Николовска
Издавач: Либи | Јазик: Македонски | Година: 2017
Оригинален наслов: Војската на лавот | Бр. на страни: 28 | Димензии: / | Корица: мека