Мистериозното јајце

250,00 ден

Најдобрите другарчиња Дени, Лука, Ана и Оливер пронаоѓаат едно џиновско и крајно мистериозно шарено јајце. Што ли се крие во него?

Секое од децата замислува што би можело да да има во јајцето, а Оливер си мечтае дека во него има малечко розево слонче. Слонче? Па, кој слушнал слонче да излезе од јајце?

Слончињата не се раѓаат од јајца, за разлика од птиците, кокошките, диносаурусите и змејовите.

Како ли ќе се разреши оваа гооолема мистерија и што навистина се крие во јајцето?

5 на залиха

Опис

Најдобрите другарчиња Дени, Лука, Ана и Оливер пронаоѓаат едно џиновско и крајно мистериозно шарено јајце. Што ли се крие во него?

Секое од децата замислува што би можело да да има во јајцето, а Оливер си мечтае дека во него има малечко розево слонче. Слонче? Па, кој слушнал слонче да излезе од јајце?

Слончињата не се раѓаат од јајца, за разлика од птиците, кокошките, диносаурусите и змејовите.

Како ли ќе се разреши оваа гооолема мистерија и што навистина се крие во јајцето?

Оригинален наслов на книгата : Мистериозното јајце
ИСБН : 978-608-267-137-6
Година на издавање : 2021
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 56
Димензии : 210х210
Корица : мека