Перуника

170,00 ден

Пред многу време, уште пред да постојат луѓето и животните, со земјата владееле

само растенија и цвеќиња, сите во посебни кралства.

Едно од нив било на кралот Златен Крин. Се простирало на полуостров веднаш

до Средоземното Море. Во изобилство имало бистра, пивка вода, што течела

од околните извори и поточиња; голема и силна војска од јорговани, зимите биле благи, а летата свежи и тоа ѝ давало плодност на земјата. Можело да се види до каде се границите, поради нијансите на виолетовата боја.

5 на залиха

Опис

Пред многу време, уште пред да постојат луѓето и животните, со земјата владееле

само растенија и цвеќиња, сите во посебни кралства.

Едно од нив било на кралот Златен Крин. Се простирало на полуостров веднаш

до Средоземното Море. Во изобилство имало бистра, пивка вода, што течела

од околните извори и поточиња; голема и силна војска од јорговани, зимите биле благи, а летата свежи и тоа ѝ давало плодност на земјата. Можело да се види до каде се границите, поради нијансите на виолетовата боја.

Оригинален наслов на книгата : Перуника
ИСБН : 978-608-267-471-1
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 23
Димензии : 210х210
Корица : мека