Во полската куќичка

220,00 ден

„Во полската куќичка“ е поема напишана врз мотив од народна бајка и е објавена во 1962 година. Шеесет години подоцна, оваа поема добива ликовна креација со современ израз. Главната тема во оваа бајка има универзална и трајна вредност и е податлива за сите деца на сите точки на Земјината топка. Во основата, оваа бајка зборува за моќта на другарството и сплотеноста. Зборува и за љубезноста и пожртвуваноста, општоважечки етички пораки кои децата треба да ги усвојат од најмала возраст.

5 на залиха

Опис

„Во полската куќичка“ е поема напишана врз мотив од народна бајка и е објавена во 1962 година. Шеесет години подоцна, оваа поема добива ликовна креација со современ израз. Главната тема во оваа бајка има универзална и трајна вредност и е податлива за сите деца на сите точки на Земјината топка. Во основата, оваа бајка зборува за моќта на другарството и сплотеноста. Зборува и за љубезноста и пожртвуваноста, општоважечки етички пораки кои децата треба да ги усвојат од најмала возраст.

Оригинален наслов на книгата : Во полската куќичка
ИСБН : 978-608-267-543-5
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 24
Димензии : 210х210
Корица : мека