Сончевото момче Ил

170,00 ден

Долгобрадиот старец Арно, секое утро низ прозорецот на својата мала колиба

ги набљудуваше бескрајните полиња насадени со сончогледи.

Им се восхитуваше на убавината и секогаш помислуваше дека тие се златен килим кој природата го ткаеше со семките што тој секоја пролет како сончева прашина ги расфрлаше со помош на ветерот.

Оригинален наслов на книгата : Сончевото момче Ил
ИСБН : 978-608-267-472-8
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 29
Димензии : 210х210
Корица : мека

5 на залиха

Опис

Долгобрадиот старец Арно, секое утро низ прозорецот на својата мала колиба

ги набљудуваше бескрајните полиња насадени со сончогледи.

Им се восхитуваше на убавината и секогаш помислуваше дека тие се златен килим кој природата го ткаеше со семките што тој секоја пролет како сончева прашина ги расфрлаше со помош на ветерот.