Танцот на шарените шамичиња

220,00 ден

Еден ден, едно свилено шамиче ù се налути на мајка си и тргна низ светот да бара дете на кое му тече носот…

„Танцот на шарените шамичиња“ е прва сликовница за деца на познатиот писател за возрасни – Александар Прокопиев. Низ лирска, алегорична приказна за едно шамиче кое доживува брза и ненадејна слава, но сепак мечтае да си остане тоа што е, авторот ги соочува децата со фантазиите и сништата за иднината, поддржувајќи ги да мечтаат, но и подучувајќи ги никогаш да не се откажуваат од себе, од своите блиски и од тоа што во суштината се.

5 на залиха

Опис

Еден ден, едно свилено шамиче ù се налути на мајка си и тргна низ светот да бара дете на кое му тече носот…

„Танцот на шарените шамичиња“ е прва сликовница за деца на познатиот писател за возрасни – Александар Прокопиев. Низ лирска, алегорична приказна за едно шамиче кое доживува брза и ненадејна слава, но сепак мечтае да си остане тоа што е, авторот ги соочува децата со фантазиите и сништата за иднината, поддржувајќи ги да мечтаат, но и подучувајќи ги никогаш да не се откажуваат од себе, од своите блиски и од тоа што во суштината се.

Оригинален наслов на книгата : Танцот на шарените шамичиња
ИСБН : 978-608-267-681-4
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 23
Димензии : 210х210
Корица : мека