The Nutcracker | Оревокршачка

980,00 ден

Верзијата на „Малата златна книга“ на божиќниот класик „Оревокршачка“ е совршен подарок да им донесе празнична магија на читателите од сите возрасти! Малите златни книги или подобро познати како “Little Golden Books” конечно достапни и кај нас. Книги кои остануваат во наследство и се пренесуваат со генерации. Сега достапни во БЕБЕБОКС!

Приказната за Оревокршачка, напишана од Е.Т.А. Хофман во 1816 година ги фасцинирал и инспирирал уметниците, композиторите и публиката речиси двесте години. Ја задржа својата свежина бидејќи го привлекува чувството на восхит што сите го споделуваме.

Светот на Оревокршачка е свет на задоволства. Ова прекрасно прераскажување на познатиот балет ќе биде совршен празничен подарок за секое дете кое го сака балетот, божиќните приказни и бајките!

Комбинирајте ја со нашиот новогодишен украс Војник (Оревокршачка) за уште помагично доживување на приказната.

За возраст: од 0-5 години
Формат: тврда корица | 24 страници
Димензии: 168 x 205 x 5mm | 113 гр
Датум на објавување: 09 септември 2014 година
Издавач: Random House USA Inc
Imprint: Golden Books Publishing Company, Inc.
Објавува: City/Земја: Њујорк, Соединетите Американски Држави
Јазик: Англиски
Забелешка за илустрации: ЦЕЛОСНА БОЈА
ISBN10 038536993X
ISBN13 9780385369930

2 на залиха (достапни за пред-нарачка)

Достапно за испорака после: декември 15, 2022!

Опис

Верзијата на „Малата златна книга“ на божиќниот класик „Оревокршачка“ е совршен подарок да им донесе празнична магија на читателите од сите возрасти! Малите златни книги или подобро познати како “Little Golden Books” конечно достапни и кај нас. Книги кои остануваат во наследство и се пренесуваат со генерации. Сега достапни во БЕБЕБОКС!

Приказната за Оревокршачка, напишана од Е.Т.А. Хофман во 1816 година ги фасцинирал и инспирирал уметниците, композиторите и публиката речиси двесте години. Ја задржа својата свежина бидејќи го привлекува чувството на восхит што сите го споделуваме.

Светот на Оревокршачка е свет на задоволства. Ова прекрасно прераскажување на познатиот балет ќе биде совршен празничен подарок за секое дете кое го сака балетот, божиќните приказни и бајките!

Комбинирајте ја со нашиот новогодишен украс Војник (Оревокршачка) за уште помагично доживување на приказната.

За возраст: од 0-5 години
Формат: тврда корица | 24 страници
Димензии: 168 x 205 x 5mm | 113 гр
Датум на објавување: 09 септември 2014 година
Издавач: Random House USA Inc
Imprint: Golden Books Publishing Company, Inc.
Објавува: City/Земја: Њујорк, Соединетите Американски Држави
Јазик: Англиски
Забелешка за илустрации: ЦЕЛОСНА БОЈА
ISBN10 038536993X
ISBN13 9780385369930