Жолти чорапи

220,00 ден

„Жолти чорапи“ е топла, лирска приказна за препознавање на чувствата кај децата раскажана на лесен, забавен и симболичен начин преку вселувањето на добродушниот Бувко во една нова шума. Сакајќи да се запознае и да се спријатели со соседите, Бувко секому му подарува соодветен подарок и на крајот сите животни стануваат посреќни.

„Жолти чорапи“ поттикнува на запознавање и го негува пријателството.  Децата, освен што можат да уживаат во оваа приказна, можат и да учествуваат во неа преку работниот додаток на крајот од сликовницата.

5 на залиха

Опис

„Жолти чорапи“ е топла, лирска приказна за препознавање на чувствата кај децата раскажана на лесен, забавен и симболичен начин преку вселувањето на добродушниот Бувко во една нова шума. Сакајќи да се запознае и да се спријатели со соседите, Бувко секому му подарува соодветен подарок и на крајот сите животни стануваат посреќни.

„Жолти чорапи“ поттикнува на запознавање и го негува пријателството.  Децата, освен што можат да уживаат во оваа приказна, можат и да учествуваат во неа преку работниот додаток на крајот од сликовницата.

Оригинален наслов на книгата : Жолти чорапи
ИСБН : 978-608-267-671-5
Година на издавање : 2022
Издавачка куќаЛиби
Број на страни: 27
Димензии : 210х210
Корица : мека